Dentalni turizam

Dentalni turizam je popularan naziv iza kojeg stoji putovanje u stranu zemlju zarad dobijanja određene stomatološke usluge. Srbija je već dugi niz godina jedna od destinacija koju zbog zdravstvenog turizma posećuju  ljudi iz celog sveta.

Dentalni turizam – Svrha i ciljevi

Svrha dentalnog turizma je prvenstveno da se pacijentu obezbedi kvalitetna stomatološka intervencija po povoljnijoj ceni nego u zemlji iz koje on dolazi.

Druga svrha dolaska pacijenata je upravo – turistička. To znači da pacijent može, za kratko vreme svog boravka u Beogradu, prema svojim interesovanjima, saznati više o gradu čiji je gost i o ljudima koji u njemu žive.

Šta mogu očekivati pacijenti iz stranih zemalja koji se odluče da svoje poverenje ukažu Stomatološkoj ordinaciji Dental centar Slavija?

Vrhunski kvalitet rada i visoka profesionalnost naš su zaštitni znak.

Pacijent koji dolazi iz inostranstva može biti siguran da će u našoj ordinaciji dobiti kvalitet stomatoloških usluga kao u najboljim ordinacijama u Evropskoj uniji.

Kako je to moguće?

 1. Zato što u Dental centru Slavija radi specijalista oralne hirurgije i implantologije sa estetskom protetikom i dugogodišnjem iskustvom koje je upravo stekao usavršavanjem i radom u zemljama Evropske Unije.
 2. Mnoge stomatološke procedure smo prilagodili upravo pacijentima iz inostranstva. Naša namera je da im uštedimo vreme i novac, a istovremeno zadržimo najviši kvalitet radova.
 3. Implantologija je stomatološka oblast koja je generalno najtraženija među pacijentima iz inostranstva. Zbog toga izdvajamo neke od implantoloških i protetskih metoda kojima pacijentima iz inostranstva štedimo vreme i novac.
 • Ako u gornjoj vilici ispod sinusa pacijent ima tanak sloj kosti, u Dental centru Slavija možemo mu u jednom danu istovremeno ugraditi implantat i veštačku kost. Tako pacijent zbog ove intervencije ne mora dolaziti dva puta kod nas.
 • Ukoliko nema dovoljno kosti iznad živca u donjoj vilici, implantat možemo ugraditi bez nadogradnje kosti istovremenim pomeranjem živca u stranu. Na ovaj način se izbegava nadogradnja kosti i ponovni dolazak u ordinaciju posle nekoliko meseci, za ugradnju implantata. Važno je istaći da se ove metode mogu izvesti samo u malom broju ordinacija,   a Dental centar Slavija je jedna od njih.
 • Ako dimenzije i kvalitet kosti odgovara, možemo u roku od dva dana ugraditi implant i postaviti na njega definitivan protetski rad.
 • Postupkom ugradnje implantata all on four (sve na četiri implantata) možemo ugraditi četiri implantata ako postoji dovoljno raspoložive kosti i na njih postaviti dvanaest zuba. Ovom metodom za tri dana dobijate privremenu fiksnu provizornu protetsku nadoknadu. Posle 4 – 6 meseci izrađuje se definitivna protetska nadoknada od metalkeramičke ili cirkon keramike.
 1. Ponekad, pacijentovo oralno stanje može na prvi pogled izgledati beznadežno i nepopravljivo. Navodimo jedan primer i procedure kako u Dental centru Slavija rešavamo ovakve i slične slučajeve u kratkom vremenskom roku, za pacijente iz inostranstva.

 

Dentalni turizam - Dental centar Slavija
PRVI DAN
Prvog dana po odlasku u Dental centar Slavija počinjemo sanaciju korenova zuba (ako je potrebno, endodontsko lečenje, resekcije korenova, uklanjanje granuloma ili ciste) i modeliranje nadogradnji na korenovima destruiranih zuba.
1
Dentalni turizam - Dental centar Slavija
Dentalni turizam - Dental centar Slavija
DRUGI DAN​
Drugog dana predlažemo pacijentima razgledanje znamenitosti grada prema njihovom interesovanju.
2
Dentalni turizam - Dental centar Slavija
Dentalni turizam - Dental centar Slavija
TREĆI DAN
Cementiramo izlivene nadogradnje na korenove zuba i uzimamo otisak za izradu definitivnog protetskog rada, metal keramički ili cirkon keramički most.
3
Dentalni turizam - Dental centar Slavija
Dentalni turizam - Dental centar Slavija
ČETVRTI DAN​
Predlažemo da se ne propusti razgledanje grada sa reka (Save i Dunava) i možda neki predah na nekom od mnogobrojnih restorana na splavovima.
4
Dentalni turizam - Dental centar Slavija
Dentalni turizam - Dental centar Slavija
PETI DAN PRE PODNE​
Peti dan pre podne cementiramo definitivni rad.
5
Dentalni turizam - Dental centar Slavija
Dentalni turizam - Dental centar Slavija
PETI DAN POSLE PODNE​
Peti dan posle podne, ukoliko ste došli avionom i imate rezervisan let za povratak, istog dana možete u svom gradu, vama dragoj osobi preneti svoje utiske o celokupnom boravku u Beogradu.
5
Dentalni turizam - Dental centar Slavija

Sve ove i mnoge druge probleme iz oblasti estetske protetike rešavamo kvalitetno i maksimalno brzo. A, to je moguće zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, znanju i našoj  najsavremenijoj zubotehničkoj laboratoriji, u kojoj se estetski protetski radovi izvode najnovijom kompjuterskom CAD–CAM tehnologijom.

 1. Način komunikacije sa ordinacijom Dental centar Slavija je brz, lak, otvoren i pre svega stručan.

Za početak, možete nam poslati rendgenski 3D snimak na email ordinacije : info@dentalcentarslavija.com , opišite svoj stomatološki problem i željeni način rešavanja. Naš stručni tim će proučiti problem i brzo ćete dobiti odgovor šta je, po našem mišljenju, najbolje uraditi. Takođe, saznaćete koliko dugo će procedura trajati i koliko će koštati.

Sa nama nema neizvesnosti. Sve nejasnoće rešićemo u međusobnoj komunikaciji pre Vaše odluke o dolasku u našu ordinaciju.

Pogodnosti koje pružamo svojim pacijentima za vreme trajanja stomatoloških intervencija u našoj ordinaciji

Kako bismo svojim pacijentima koji dolaze iz inostranstva olakšali putovanje i boravak u Beogradu učinili prijatnijim, omogućili smo niz pogodnosti:

 • besplatan smeštaj dok traje stomatološka intervencija;
 • besplatan prevoz od i do aerodroma;
 • besplatno panoramsko razgledanje grada turističkim autobusom;
 • besplatno upoznavanje Beograda sa reka.

 

Besplatan smeštaj

Besplatan smeštaj za naše pacijente je obezbeđen u našem luksuzno opremljenom apartmanu u strogom centru Beograda, u Ulici Topličin venac, odmah pored Hotela Palas.

Apartman je klimatizovan, opremljen modernom kuhinjom, poseduje brzi WiFi.

Ukoliko je naš apartman trenutno zauzet, budući da se naša ordinacija nalazi u centru grada, možemo Vam obezbediti odgovarajući smeštaj iz široke ponude u blizini ordinacije.

Dvesta metara od naše ordinacije nalazi se hotel Hilton. Za pacijente koji imaju veće stomatološke radove i žele najveći komfor obezbedićemo smeštaj u ovom najluksuznijem hotelu.

Beograd kao domaćin

Beograd je smešten na ušću dve velike evropske reke – Save i Dunava. Jedan je od najstarijih gradova Evrope i, pored Atine, najveća je urbana sredina Balkana. Istorija ovog grada duga je šest hiljada godina.

Korz istoriju, glavni grad Srbije su posećivale brojne svetski poznate ličnosti i mnoge od njih su iznele veoma pozitivne utiske o njemu.

Turistički obilasci i posete

U zavisnosti od svog interesovanja i afiniteta, za vreme boravka u Beogradu možete obići neke od mnogobrojnih znamenitosti. Najatraktivnije su nesumnjivo:

Dentalni turizam - Dental centar Slavija
Kalemegdanska tvrđava
Dentalni turizam - Dental centar Slavija
Hram Svetog Save
Dentalni turizam - Dental centar Slavija
Skadarlija
 • Narodni muzej;
 • Muzej Nikole Tesle;
 • Muzej Jugoslavije;
 • Muzej savremene umetnosti;
 • Kula Gardoš u Zemunu;
 • Arheološko nalazište Vinča i dr.

 

Za one koji vole noćni život, Beograd sa svojim mnogobrojnim restoranima, klubovima i diskotekama u centru grada a naročito na rekama, vrlo je poznata i popularna evropska destinacija.

Moj dugogodišnji prijatelj i pacijent, pisac i slikar Momo Kapor napisao je u svojoj knjizi o Beogradu „Beograd je niskobudžetni Njujork.“

Beograd se može obići i otvorenim turističkim autobusom. Ali, razgledanje ovog grada sa reka – turističkim brodom, nesvakidašnji je doživljaj koji se ne treba propustiti.

Ukoliko ste zainteresovani, Dental centar Slavija Vam nudi besplatno razgledanje brodom Kej.

Mi smo svi u našoj ordinaciji dugogodišnji nautičari pa, ukoliko vreme dozvoljava i želite, možete se sa nama provozati brodom uz neko osvežavajuće piće i uveriti se u ovu jedinstvenu atrakciju na rekama Beograda, koje sav stres i užurbanost metropole odnose sa sobom.

Pacijenti sa nemačkog govornog područja u našem centru mogu komunicirati sa nama na svom maternjem jeziku.

Stranim državljanima izdajemo račune u svrhu povraćaja novca od njihovog osiguranja ukoliko su osigurani za stomatološke usluge.

Takođe izdajemo potvrde o izostanku sa posla zbog stomatoloških zahvata, ako su im potrebne.

Sa ovog YouTube klipa gde stomatolog iz Nemačke iznosi kolike su cene implantata i krunica na njima u Nemačkoj, možete videti da je u najjeftinijoj kombinaciji to 2.300 EUR. Isti takav rad u našem centru košta 570 EUR.

To znači da ukoliko se odlučite da u našem centru radite istu stomatološku uslugu, možete uštedeti po jednom implant 1.730 EUR.